La importància de l’assegurança per a plaques solars: Garanteix la protecció del teu sistema fotovoltaic

Descobreix tot el que has de saber sobre l’assegurança per a plaques solars: Protegeix la teva inversió amb tranquil·litat!

⛈ Per què hauria de considerar una assegurança per a les meves plaques solars?

L’assegurança per a plaques solars proporciona una protecció addicional més enllà de les garanties del fabricant. Cobreix danys causats per fenòmens meteorològics (granissades, nevades i pluges intenses), robatoris, vandalisme i altres imprevistos que puguin afectar les teves plaques solars. A més, algunes assegurances també ofereixen cobertura de responsabilitat civil en cas de danys a tercers.

🏡 Estan cobertes les meves plaques solars per l'assegurança de la meva casa o empresa?

Depèn de la pòlissa d’assegurança que tinguis. Algunes asseguradores consideren les plaques solars com a part constructiva de l’immoble i les cobreixen automàticament, mentre que unes altres les classifiquen com a contingut i requereixen una pòlissa addicional. És important parlar amb la teva asseguradora per a obtenir informació específica sobre la teva cobertura.

👩 🔧 Quins aspectes haig de tenir en compte en triar una assegurança per a plaques solars?

És important revisar les condicions i exclusions de la pòlissa, així com els límits de cobertura. Alguns aspectes a tenir en compte inclouen la cobertura per danys causats per fenòmens específics, la inclusió de responsabilitat civil, els límits d’indemnització i la possibilitat d’ampliar la cobertura per a adaptar-la a les teves necessitats.

📞 Haig de notificar a la meva asseguradora si instal·lo plaques solars després de contractar l'assegurança?

Sí, és important notificar a la teva asseguradora sobre la instal·lació de plaques solars després de contractar l’assegurança. Això assegurarà que estiguin cobertes per la pòlissa i evitarà problemes en cas de presentar una reclamació. Això pot influir en el preu de la pòlissa, ja que implica una ampliació de cobertura.

🛌 És obligatori tenir una assegurança per a plaques solars?

No hi ha una obligació legal universal de tenir una assegurança per a plaques solars, però és molt recomanable. Una assegurança adequada pot protegir la teva inversió i donar-te tranquil·litat en cas de qualsevol imprevist.

Articles relacionats

Gasos renovables

Futur empresarial més sostenible : Petjada de carboni i nou reial decret

Empreses adapten-se a legislació ambiental, destacant canvis al Reial Decret 163/2014 sobre petjada de carboni. Les noves normes tenen un enfocament més rigurós en la sostenibilitat i amb més transparència. Les obligacions ampliades, entraran en vigor al gener de 2025 obligan a analitzar i publicar la petjada de CO₂ per empreses amb més de 250 empleats. Envolta Energia ofereix solucions per afrontar aquest canvi, fomentant una transició cap a un futur empresarial més verd i conscient.

Llegir més »
plaques solars barates
Energia Solar

Tancant amb èxit l’any: Envolta impulsa la descarbonització cap al futur

Envolta Energia celebra els èxits del 2023 en la descarbonització de l’energia mitjançant més de 50 projectes sostenibles, incloent instal·lacions fotovoltaiques i plantes de biogàs. Destaquen la instal·lació de 31 plantes solars, contribuint a la transició cap a energies renovables. La companyia expressa el seu compromís continu cap a la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic, desitjant a tots els stakeholders un pròsper 2024.

Llegir més »
Sostenibilidad y responsabilidad corporativa
Ajudes

Empreses i CSRD: El Camí Cap a un Futur Transparent i Sostenible

Converteix la sostenibilitat en el teu avantatge competitiu amb Envolta Energia. Desenvolupem plans adaptats a la nova CSRD per a empreses compromeses amb un futur verd i just. Destaca en transparència i responsabilitat corporativa. Parlem de la nova directiva europea que amplia la visió i amplifica la importància de la sostenibilitat i el seu equilibri amb el balanç econòmic.

Llegir més »