La importància de l’assegurança per a plaques solars: Garanteix la protecció del teu sistema fotovoltaic

Descobreix tot el que has de saber sobre l’assegurança per a plaques solars: Protegeix la teva inversió amb tranquil·litat!

⛈ Per què hauria de considerar una assegurança per a les meves plaques solars?

L’assegurança per a plaques solars proporciona una protecció addicional més enllà de les garanties del fabricant. Cobreix danys causats per fenòmens meteorològics (granissades, nevades i pluges intenses), robatoris, vandalisme i altres imprevistos que puguin afectar les teves plaques solars. A més, algunes assegurances també ofereixen cobertura de responsabilitat civil en cas de danys a tercers.

🏡 Estan cobertes les meves plaques solars per l'assegurança de la meva casa o empresa?

Depèn de la pòlissa d’assegurança que tinguis. Algunes asseguradores consideren les plaques solars com a part constructiva de l’immoble i les cobreixen automàticament, mentre que unes altres les classifiquen com a contingut i requereixen una pòlissa addicional. És important parlar amb la teva asseguradora per a obtenir informació específica sobre la teva cobertura.

👩 🔧 Quins aspectes haig de tenir en compte en triar una assegurança per a plaques solars?

És important revisar les condicions i exclusions de la pòlissa, així com els límits de cobertura. Alguns aspectes a tenir en compte inclouen la cobertura per danys causats per fenòmens específics, la inclusió de responsabilitat civil, els límits d’indemnització i la possibilitat d’ampliar la cobertura per a adaptar-la a les teves necessitats.

📞 Haig de notificar a la meva asseguradora si instal·lo plaques solars després de contractar l'assegurança?

Sí, és important notificar a la teva asseguradora sobre la instal·lació de plaques solars després de contractar l’assegurança. Això assegurarà que estiguin cobertes per la pòlissa i evitarà problemes en cas de presentar una reclamació. Això pot influir en el preu de la pòlissa, ja que implica una ampliació de cobertura.

🛌 És obligatori tenir una assegurança per a plaques solars?

No hi ha una obligació legal universal de tenir una assegurança per a plaques solars, però és molt recomanable. Una assegurança adequada pot protegir la teva inversió i donar-te tranquil·litat en cas de qualsevol imprevist.

Articles relacionats

Sostenibilitat

Rehabilitació energètica: una oportunitat d’inversió rendible i sostenible

Descobreix com transformar la teva llar amb les últimes ajudes de la Unió Europea i Catalunya per a la rehabilitació sostenible. Aprofita les oportunitats d’incentius per instal·lar punts de càrrega, desenvolupar comunitats energètiques i millorar l’eficiència dels habitatges. Amb un enfocament en l’eficiència energètica i les energies renovables, la rehabilitació no només millora la vida quotidiana, sinó que també és una inversió rendible.

Llegir més »
aerotermia subvencions
Energia Solar

Aerotèrmia amb fotovoltaica: una combinació perfecte, sostenible i eficient

La transició cap a una economia sostenible i lliure fa que cada cop ens adaptem més a tenir solucions energètiques eficients i siguem més independents respecte a les energies fòssils convencionals. Segons dades de l’Unió Europea, la generació de calor suposa el 64% de les
necessitats energètiques al sector residencial. És a dir que bona part de les emissions generades es deuen a la forma en que s’escalfen els habitatges.

Llegir més »
biogas catalunya
Gasos renovables

Envolta publica guia divulgativa per a impulsar el Biogàs a Catalunya

El projecte té l’objectiu principal de apropar el sector a la ciutadania, i accelerar la transició cap a un model energètic centrat en residus orgànics del nostre territori. Després d’una feina exhaustiva de recerca sobre la situació actual del sector aquí i a altres països de Catalunya, s’ha elaborat una guia on es presenten casos d’èxit de plantes al territori, així com models d’èxit de països que han triomfat.

Llegir més »