BIOGÀS I BIOMETÀ

Transformant residus en biogàs i biometà

Liderant la transició cap a un futur sostenible i circular. Amb la nostra experiència en enginyeria de biogàs, reduïm emissions i transformem residus en energia renovable.

Construïm junts un món net i sostenible per a tots.

Beneficis del biogàs

Descobreix els avantatges del biogàs i lidera la transformació cap a un futur sostenible amb Envolta Energia! Amb la nostra especialització en enginyeria de plantes de biogàs i tecnologia líder alemanya, aprofitem eficientment els recursos naturals per a generar valor energètic a partir de residus orgànics.

Circularitat

Es tracta d'una energia que promou directament la bioeconomia circular en convertir als residus orgànics en energia 100% verda, revalorant els residus en recursos.

Sostenibilitat

Redueix emissions de gasos d'efecte d'hivernacle en gestionar residus agroalimentaris correctament, reemplaçar combustibles fòssils i dona la possibilitat de reduir l'excés en nitrats en aqüífers (en tractar el digestat).

Competitivitat

Contribueix al desenvolupament rural en proporcionar una font addicional d'ingressos a través de la gestió de residus. Aquest sector en creixement ofereix excel·lents oportunitats professionals.

Flexibilitat

Aquest gas renovable pot ser utilitzat per a calefacció, generació elèctrica, combustible per a vehicles. Promou la seguretat energètica reduint la dependència energètica.

Com es genera el biogàs?

El biogàs és un gas renovable compost principalment per metà i diòxid de carboni. S’obté a partir de la descomposició de la matèria orgànica i pot fer-se servir per a generar energia tèrmica, electricitat i biocombustible. A partir del biogàs, es pot produir biometà, que pot reemplaçar el gas natural d’origen fòssil.

ORIGEN

Materia orgànica

Alguns exemples inclouen restes ramaderes, residus orgànics municipals, llots de plantes de tractament d'aigües residuals, biomassa agrícola i forestal, i residus de la indústria alimentària.

ORIGEN

PROCÉS

Digestió anaeròbica

Mitjançant la digestió anaeròbica, els microorganismes, com els bacteris, descomponen la matèria orgànica en compostos més simples i generen gas combustible com a resultat.

PROCÉS

USOS RENOVABLES

Energia renovable

Pot usar-se per a produir calor en processos industrials, generar electricitat per a autoconsum o venda a la xarxa, dur a terme la cogeneració de calor i electricitat simultàniament, transformar-se en biocombustible...

USOS RENOVABLES

Sense biogàs no hi ha transició energètica!

No tot és electrificable. El nostre territori té un gran potencial per a la generació de biometà, gas clau per a la transició energètica. Envolta Energia forma part del Clúster de bioenergia de Catalunya, associació d’empreses d’un dels sectors amb major creixement en els pròxims anys, i també dirigeix la comissió de biogàs des dels seus inicis.

Contribueix a la descarbonització

Inverteix en plantes de biogàs

Uneix-te a nosaltres i dona el següent pas cap a un món més verd i rendible, amb grans oportunitats de negoci. Des d'Envolta Energia gestionem totes les fases de la cadena de valor del sector de biogàs i biometà: tramitació, legalització, enginyeria i construcció de la planta amb tecnologia líder i pionera a Alemanya.

Casos d'èxit

Envolta Energia és present en un dels sectors energètics de major creixement en els pròxims 20 anys. Descobreix alguns dels nostres projectes destacats

planta biogas

Diputació de Girona

Desenvolupament de diversos estudis tècnics i econòmics de plantes bioenergètiques per a produir biogàs a partir de residus.

Mancomunitat Garraf-Penedès

Estudi i desenvolupament d’una comunitat energètica als municipis que formen la Mancomunitat Garraf-Penedès.

Preguntes freqüents

Es poden utilitzar una àmplia gamma de residus orgànics, com residus agrícoles, residus d’aliments, llots de depuradora, residus ramaders, entre d’altres. És important avaluar la idoneïtat i la disponibilitat dels residus en cada cas.

Els requisits varien segons la mida i la ubicació de la planta, però generalment calen residus orgànics, espai adequat, accés a subministraments d’aigua i electricitat, i permisos/regulacions específiques.

El temps de construcció depèn de la mida i la complexitat de la planta, però sol variar entre diversos mesos a un any, considerant el disseny, l’obtenció de permisos, la construcció i les proves.

La vida útil d’una planta de biogàs ben dissenyada i mantinguda pot superar els 20 anys. Tot i això, el manteniment regular i les actualitzacions tecnològiques poden estendre encara més la seva vida útil.

El manteniment d’una planta de biogàs implica activitats com el monitoratge regular del sistema, la neteja dels components, el control dels nivells de pH i temperatura i la gestió adequada dels residus. Un manteniment adequat assegura un rendiment òptim i perllonga la vida útil de la planta.

Des de la Generalitat de Catalunya així com de part de l’estat, s’han publicat diverses ajudes anuals amb la finalitat d’impulsar el sector. Actualment hi han ajuts a les inversions energètiques i energies renovables (biogàs i biomassa agrícola) dins del Pla d’impuls de la sostenibilitat i la competitivitat de l’agricultura i la ramaderia. S’aniràn actualitzan durant els propers mesos. Contacta’ns i t’ho expliquem!

L'alternativa propera per a solucions integrals

Persones compromeses amb la descarbonització. Impulsem nous models energètics, projectes clau en mà, des de l’enginyeria, ajudes i finançament, fins al manteniment sense intermediaris.

1430
Potència instal·lada
(kWp)
1200
Número de plaques
0
Clients satisfets
0
Reducció d'emissions
(ton. Co2 equiv.)

Parla amb un especialista!