Un gran èxit sostenible en el Càmping Mes Sant Josep

L’abril de 2022 vam posar en marxa la instal·lació fotovoltaica sense excedents al Càmping Mas Sant Josep ubicat a Santa Cristina d’ Aro. El sistema està format per 159 panells de 405 Wp cadascun que sumen una potència pic instal·lada de 64,395 kW i s’ estima una producció anual de 90.153 kWh. Els panells es situen en la coberta plana i estan fixats en blocs de formigó prefabricats que fan de contrapès alhora que inclinen els mòduls per optimitzar la captació solar. És una solució sostenible que permet una instal·lació senzilla, ràpida i eficaç.

L’autoconsum energètic comporta nombrosos avantatges com són la millora de l’eficiència energètica, l’estalvi en la factura de la llum i la producció d’energia neta. A més, el consumidor pot controlar en tot moment l’energia que genera i consumeix a través del mòbil o l’ordinador gràcies al sistema de monitoratge. En la gràfica següent es pot observar el consum total i la producció solar durant un dia d’Agost.

Des de la posada en marxa del sistema s’han generat i consumit 47,19 MWh d’energia neta, equivalent al 15% del total de la demanda energètica del càmping i que han evitat l’emissió de més de 12.000kg de C02.

Envolta Energia ha dut a terme el projecte de manera íntegra, des de l’ estudi inicial i el disseny fins l’ execució i la legalització de la instal·lació. La nostra metodologia es basa en la proximitat i l’ acompanyament durant tot el procés, amb la utilització de les millores tecnologies disponibles i de la mà de professionals del sector.

Articles relacionats

Gasos renovables

Futur empresarial més sostenible : Petjada de carboni i nou reial decret

Empreses adapten-se a legislació ambiental, destacant canvis al Reial Decret 163/2014 sobre petjada de carboni. Les noves normes tenen un enfocament més rigurós en la sostenibilitat i amb més transparència. Les obligacions ampliades, entraran en vigor al gener de 2025 obligan a analitzar i publicar la petjada de CO₂ per empreses amb més de 250 empleats. Envolta Energia ofereix solucions per afrontar aquest canvi, fomentant una transició cap a un futur empresarial més verd i conscient.

Llegir més »
plaques solars barates
Energia Solar

Tancant amb èxit l’any: Envolta impulsa la descarbonització cap al futur

Envolta Energia celebra els èxits del 2023 en la descarbonització de l’energia mitjançant més de 50 projectes sostenibles, incloent instal·lacions fotovoltaiques i plantes de biogàs. Destaquen la instal·lació de 31 plantes solars, contribuint a la transició cap a energies renovables. La companyia expressa el seu compromís continu cap a la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic, desitjant a tots els stakeholders un pròsper 2024.

Llegir més »
Sostenibilidad y responsabilidad corporativa
Ajudes

Empreses i CSRD: El Camí Cap a un Futur Transparent i Sostenible

Converteix la sostenibilitat en el teu avantatge competitiu amb Envolta Energia. Desenvolupem plans adaptats a la nova CSRD per a empreses compromeses amb un futur verd i just. Destaca en transparència i responsabilitat corporativa. Parlem de la nova directiva europea que amplia la visió i amplifica la importància de la sostenibilitat i el seu equilibri amb el balanç econòmic.

Llegir més »