Un gran èxit sostenible en el Càmping Mes Sant Josep

L’abril de 2022 vam posar en marxa la instal·lació fotovoltaica sense excedents al Càmping Mas Sant Josep ubicat a Santa Cristina d’ Aro. El sistema està format per 159 panells de 405 Wp cadascun que sumen una potència pic instal·lada de 64,395 kW i s’ estima una producció anual de 90.153 kWh. Els panells es situen en la coberta plana i estan fixats en blocs de formigó prefabricats que fan de contrapès alhora que inclinen els mòduls per optimitzar la captació solar. És una solució sostenible que permet una instal·lació senzilla, ràpida i eficaç.

L’autoconsum energètic comporta nombrosos avantatges com són la millora de l’eficiència energètica, l’estalvi en la factura de la llum i la producció d’energia neta. A més, el consumidor pot controlar en tot moment l’energia que genera i consumeix a través del mòbil o l’ordinador gràcies al sistema de monitoratge. En la gràfica següent es pot observar el consum total i la producció solar durant un dia d’Agost.

Des de la posada en marxa del sistema s’han generat i consumit 47,19 MWh d’energia neta, equivalent al 15% del total de la demanda energètica del càmping i que han evitat l’emissió de més de 12.000kg de C02.

Envolta Energia ha dut a terme el projecte de manera íntegra, des de l’ estudi inicial i el disseny fins l’ execució i la legalització de la instal·lació. La nostra metodologia es basa en la proximitat i l’ acompanyament durant tot el procés, amb la utilització de les millores tecnologies disponibles i de la mà de professionals del sector.

Articles relacionats

Sostenibilitat

Rehabilitació energètica: una oportunitat d’inversió rendible i sostenible

Descobreix com transformar la teva llar amb les últimes ajudes de la Unió Europea i Catalunya per a la rehabilitació sostenible. Aprofita les oportunitats d’incentius per instal·lar punts de càrrega, desenvolupar comunitats energètiques i millorar l’eficiència dels habitatges. Amb un enfocament en l’eficiència energètica i les energies renovables, la rehabilitació no només millora la vida quotidiana, sinó que també és una inversió rendible.

Llegir més »
aerotermia subvencions
Energia Solar

Aerotèrmia amb fotovoltaica: una combinació perfecte, sostenible i eficient

La transició cap a una economia sostenible i lliure fa que cada cop ens adaptem més a tenir solucions energètiques eficients i siguem més independents respecte a les energies fòssils convencionals. Segons dades de l’Unió Europea, la generació de calor suposa el 64% de les
necessitats energètiques al sector residencial. És a dir que bona part de les emissions generades es deuen a la forma en que s’escalfen els habitatges.

Llegir més »
biogas catalunya
Gasos renovables

Envolta publica guia divulgativa per a impulsar el Biogàs a Catalunya

El projecte té l’objectiu principal de apropar el sector a la ciutadania, i accelerar la transició cap a un model energètic centrat en residus orgànics del nostre territori. Després d’una feina exhaustiva de recerca sobre la situació actual del sector aquí i a altres països de Catalunya, s’ha elaborat una guia on es presenten casos d’èxit de plantes al territori, així com models d’èxit de països que han triomfat.

Llegir més »