Pujada del preu de la llum: Com puc fer-li front?

Aquest dilluns l’electricitat ha tornat a superar els 215 euros per megavat hora. En concret, ha pujat un 82’2% amb respecte diumenge passat. És més, si tirem la vista enrere un any, veiem que l’electricitat s’ha encarit en un 227’8% ja que, el 10 de gener del 2021, el preu per megavat hora era de 66’27€.

Però quin és el motiu d’aquesta pujada? Entre els més importants trobem l’encariment del preu del gas, que s’ha multiplicat per 5 en un any i no para d’augmentar. Aquest encariment és fruit de l’increment de la demanda a mesura que els països reactivaven les seves economies després dels confinaments per la pandèmia i també a causa de retards en el manteniment i menys inversions que suposen problemes en el costat de l’oferta.

D’altra banda, quina relació té el preu del gas amb el de l’electricitat? És senzill, més d’una cinquena part de l’electricitat europea procedeix del gas natural. 

Preu mig final anual de l'electricitat a Espanya de 2010 a 2021 (en euros per megavat-hora) Font: Statista

Autoconsum com a solució

 • Arribats a aquest punt es planteja una única pregunta: Com puc fer front a aquest encariment del preu de l’electricitat? A Envolta Energia oferim diverses solucions que t’ajudaran a reduir el cost de la teva factura elèctrica:

  • Dur a terme una auditoria energètica

  • Realitzar una instal·lació fotovoltaica per la teva llar / empresa

  • Desenvolupar una comunitat energètica

  • … I moltes més!

  Amb el preu de la llum batent rècords i la nova tarifa elèctrica, l’autoconsum és una oportunitat única per a reduir al màxim els teus costos. Ara que ja saps com aconseguir estalviar en la teva factura, al fet que estàs esperant?

Articles relacionats

biogas catalunya
Gasos renovables

Envolta publica guia divulgativa per a impulsar el Biogàs a Catalunya

El projecte té l’objectiu principal de apropar el sector a la ciutadania, i accelerar la transició cap a un model energètic centrat en residus orgànics del nostre territori. Després d’una feina exhaustiva de recerca sobre la situació actual del sector aquí i a altres països de Catalunya, s’ha elaborat una guia on es presenten casos d’èxit de plantes al territori, així com models d’èxit de països que han triomfat.

Llegir més »
agenda 2030
Sostenibilitat

Agenda 2030: Reptes i oportunitats per la teva empresa seguint els ODS

L’Agenda 2030 representa una crida a l’acció per a totes les empreses. No esperis que el futur et segueixi. Actua ara i prepara’t per a aquest camí cap a la sostenibilitat. Troba un soci estratègic que et guiarà en aquest viatge, aprofitant les oportunitats i superant els desafiaments. Construïm junts un futur sostenible i exitós per a la teva empresa i per al planeta.

Llegir més »