Pujada del preu de la llum: Com puc fer-li front?

Aquest dilluns l’electricitat ha tornat a superar els 215 euros per megavat hora. En concret, ha pujat un 82’2% amb respecte diumenge passat. És més, si tirem la vista enrere un any, veiem que l’electricitat s’ha encarit en un 227’8% ja que, el 10 de gener del 2021, el preu per megavat hora era de 66’27€.

Però quin és el motiu d’aquesta pujada? Entre els més importants trobem l’encariment del preu del gas, que s’ha multiplicat per 5 en un any i no para d’augmentar. Aquest encariment és fruit de l’increment de la demanda a mesura que els països reactivaven les seves economies després dels confinaments per la pandèmia i també a causa de retards en el manteniment i menys inversions que suposen problemes en el costat de l’oferta.

D’altra banda, quina relació té el preu del gas amb el de l’electricitat? És senzill, més d’una cinquena part de l’electricitat europea procedeix del gas natural. 

Preu mig final anual de l'electricitat a Espanya de 2010 a 2021 (en euros per megavat-hora) Font: Statista

Autoconsum com a solució

 • Arribats a aquest punt es planteja una única pregunta: Com puc fer front a aquest encariment del preu de l’electricitat? A Envolta Energia oferim diverses solucions que t’ajudaran a reduir el cost de la teva factura elèctrica:

  • Dur a terme una auditoria energètica

  • Realitzar una instal·lació fotovoltaica per la teva llar / empresa

  • Desenvolupar una comunitat energètica

  • … I moltes més!

  Amb el preu de la llum batent rècords i la nova tarifa elèctrica, l’autoconsum és una oportunitat única per a reduir al màxim els teus costos. Ara que ja saps com aconseguir estalviar en la teva factura, al fet que estàs esperant?

Articles relacionats

Gasos renovables

Futur empresarial més sostenible : Petjada de carboni i nou reial decret

Empreses adapten-se a legislació ambiental, destacant canvis al Reial Decret 163/2014 sobre petjada de carboni. Les noves normes tenen un enfocament més rigurós en la sostenibilitat i amb més transparència. Les obligacions ampliades, entraran en vigor al gener de 2025 obligan a analitzar i publicar la petjada de CO₂ per empreses amb més de 250 empleats. Envolta Energia ofereix solucions per afrontar aquest canvi, fomentant una transició cap a un futur empresarial més verd i conscient.

Llegir més »
plaques solars barates
Energia Solar

Tancant amb èxit l’any: Envolta impulsa la descarbonització cap al futur

Envolta Energia celebra els èxits del 2023 en la descarbonització de l’energia mitjançant més de 50 projectes sostenibles, incloent instal·lacions fotovoltaiques i plantes de biogàs. Destaquen la instal·lació de 31 plantes solars, contribuint a la transició cap a energies renovables. La companyia expressa el seu compromís continu cap a la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic, desitjant a tots els stakeholders un pròsper 2024.

Llegir més »
Sostenibilidad y responsabilidad corporativa
Ajudes

Empreses i CSRD: El Camí Cap a un Futur Transparent i Sostenible

Converteix la sostenibilitat en el teu avantatge competitiu amb Envolta Energia. Desenvolupem plans adaptats a la nova CSRD per a empreses compromeses amb un futur verd i just. Destaca en transparència i responsabilitat corporativa. Parlem de la nova directiva europea que amplia la visió i amplifica la importància de la sostenibilitat i el seu equilibri amb el balanç econòmic.

Llegir més »