COP26: Abordar junts la crisi climàtica

-

El passat 31 d’octubre va començar a Glasgow la Conferència de les Nacions Unides contra el Canvi Climàtic (COP26), amb la missió d’accelerar l’acció climàtica per a aconseguir els objectius de l’Acord de París. A través de la col·laboració entre governs, empreses i la societat civil, el cim aspira a treballar conjuntament per a abordar la crisi climàtica al més aviat possible, avançant cap a una economia neutra en carboni i promovent la cooperació internacional. 

103 països acorden reduir un 30% les emissions de metà

Més d’un centenar de països han arribat a un acord per a reduir en un 30% les emissions de metà per a finals d’aquesta dècada. És una de les majors oportunitats per a frenar l’escalfament del planeta, ja que el metà és el responsable del 25% de l’augment de la temperatura global. La reducció d’aquest gas d’efecte d’hivernacle “evitaria 260.000 morts prematures, 775.000 visites als hospitals relacionades amb l’asma, 73.000 milions d’hores de mà d’obra perdudes per calor extrema i 25 milions de tones de pèrdues de cultius a l’any”, segons un informe avalat per l’ONU.

Com pot el biogàs ajudar a mitigar el canvi climàtic?

Els residus biodegradables són ubics: deriven de la multitud d’activitats tant socials com econòmiques que realitzem els éssers humans. Podem trobar-los en els residus alimentaris de les nostres llars, en restaurants, botigues i empreses de servei d’àpats; en la producció industrial, en els residus agrícoles de la cria d’animals, els cultius i la producció d’aliments (com els lactis); i en els llots de depuració d’aigües residuals, tant a nivell de ciutat com de comunitat local.

El quid de l’assumpte és que tots aquests residus emeten metà. No obstant això, poden ser recollits i portats a plantes de digestió anaeròbica per a produir calor i energies renovables, i és aquí on radica la importància del biogàs.

Per a aconseguir els objectius de l’Acord de París, les emissions procedents de la generació d’energia han de reduir-se a uns 80kg de CO₂ per MWh en 2040. El biogàs constitueix un mitjà de mitigació per a reduir les fonts de gasos d’efecte d’hivernacle, entre els quals es troba el metà. Així mateix, el biogàs és una alternativa de generació d’energia extraordinàriament flexible. Això vol dir que pot utilitzar-se tant per a generar electricitat de càrrega basi, com per a satisfer períodes d’alta demanda o subministrar calor amb baixes emissions de carboni, entre altres.

Units i esperançats

En Envolta Energia ens trobem expectants a l’impacte que la COP26 tindrà en la lluita contra el canvi climàtic en els propers anys. Ens vam mostrar optimistes enfront de la resposta global que s’aconseguirà durant aquestes setmanes i confiem que les ments més brillants del sector continuaran treballant per a aconseguir els objectius proposats.

I tu, estàs preparat per a formar part de la solució? Descobreix com Envolta pot ajudar-te a minimitzar els teus residus i a generar energia renovable a casa.

Articles relacionats

Ajudes

La importància del packaging sostenible: eco disseny en l’economia circular

Fins al 80% de l’impacte ambiental d’un producte es decideix durant la seva fase de disseny, fent imprescindible l’eco disseny i l’economia circular. Amb un augment del 70% en la generació de residus previst per al 2050, el nou pla europeu busca fer de la circularitat una norma. Aquest enfocament redueix costos i fomenta la innovació, posicionant les empreses com a líders en sostenibilitat i millorant la seva imatge davant els consumidors. Des d’Envolta t’ajudem en aquesta transició.

Llegir més »
compromis 2050
Ajudes

Estratègia per arribar al Net Zero: Reptes i solucions per a empreses

Aspirar al Net Zero és clau per combatre el canvi climàtic. Les empreses han de començar amb un diagnòstic exhaustiu de la seva petjada de carboni, seguit de la creació d’una estratègia integral i l’execució d’accions concretes. Aconseguir aquest objectiu implica superar reptes com els costos inicials alts i adaptar-se a noves tecnologies. Descobreix com planificar i implementar accions efectives per reduir emissions i fomentar una cultura sostenible.

Llegir més »