COP26: Abordar junts la crisi climàtica

-

El passat 31 d’octubre va començar a Glasgow la Conferència de les Nacions Unides contra el Canvi Climàtic (COP26), amb la missió d’accelerar l’acció climàtica per a aconseguir els objectius de l’Acord de París. A través de la col·laboració entre governs, empreses i la societat civil, el cim aspira a treballar conjuntament per a abordar la crisi climàtica al més aviat possible, avançant cap a una economia neutra en carboni i promovent la cooperació internacional. 

103 països acorden reduir un 30% les emissions de metà

Més d’un centenar de països han arribat a un acord per a reduir en un 30% les emissions de metà per a finals d’aquesta dècada. És una de les majors oportunitats per a frenar l’escalfament del planeta, ja que el metà és el responsable del 25% de l’augment de la temperatura global. La reducció d’aquest gas d’efecte d’hivernacle “evitaria 260.000 morts prematures, 775.000 visites als hospitals relacionades amb l’asma, 73.000 milions d’hores de mà d’obra perdudes per calor extrema i 25 milions de tones de pèrdues de cultius a l’any”, segons un informe avalat per l’ONU.

Com pot el biogàs ajudar a mitigar el canvi climàtic?

Els residus biodegradables són ubics: deriven de la multitud d’activitats tant socials com econòmiques que realitzem els éssers humans. Podem trobar-los en els residus alimentaris de les nostres llars, en restaurants, botigues i empreses de servei d’àpats; en la producció industrial, en els residus agrícoles de la cria d’animals, els cultius i la producció d’aliments (com els lactis); i en els llots de depuració d’aigües residuals, tant a nivell de ciutat com de comunitat local.

El quid de l’assumpte és que tots aquests residus emeten metà. No obstant això, poden ser recollits i portats a plantes de digestió anaeròbica per a produir calor i energies renovables, i és aquí on radica la importància del biogàs.

Per a aconseguir els objectius de l’Acord de París, les emissions procedents de la generació d’energia han de reduir-se a uns 80kg de CO₂ per MWh en 2040. El biogàs constitueix un mitjà de mitigació per a reduir les fonts de gasos d’efecte d’hivernacle, entre els quals es troba el metà. Així mateix, el biogàs és una alternativa de generació d’energia extraordinàriament flexible. Això vol dir que pot utilitzar-se tant per a generar electricitat de càrrega basi, com per a satisfer períodes d’alta demanda o subministrar calor amb baixes emissions de carboni, entre altres.

Units i esperançats

En Envolta Energia ens trobem expectants a l’impacte que la COP26 tindrà en la lluita contra el canvi climàtic en els propers anys. Ens vam mostrar optimistes enfront de la resposta global que s’aconseguirà durant aquestes setmanes i confiem que les ments més brillants del sector continuaran treballant per a aconseguir els objectius proposats.

I tu, estàs preparat per a formar part de la solució? Descobreix com Envolta pot ajudar-te a minimitzar els teus residus i a generar energia renovable a casa.

Articles relacionats

Gasos renovables

Futur empresarial més sostenible : Petjada de carboni i nou reial decret

Empreses adapten-se a legislació ambiental, destacant canvis al Reial Decret 163/2014 sobre petjada de carboni. Les noves normes tenen un enfocament més rigurós en la sostenibilitat i amb més transparència. Les obligacions ampliades, entraran en vigor al gener de 2025 obligan a analitzar i publicar la petjada de CO₂ per empreses amb més de 250 empleats. Envolta Energia ofereix solucions per afrontar aquest canvi, fomentant una transició cap a un futur empresarial més verd i conscient.

Llegir més »
plaques solars barates
Energia Solar

Tancant amb èxit l’any: Envolta impulsa la descarbonització cap al futur

Envolta Energia celebra els èxits del 2023 en la descarbonització de l’energia mitjançant més de 50 projectes sostenibles, incloent instal·lacions fotovoltaiques i plantes de biogàs. Destaquen la instal·lació de 31 plantes solars, contribuint a la transició cap a energies renovables. La companyia expressa el seu compromís continu cap a la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic, desitjant a tots els stakeholders un pròsper 2024.

Llegir més »
Sostenibilidad y responsabilidad corporativa
Ajudes

Empreses i CSRD: El Camí Cap a un Futur Transparent i Sostenible

Converteix la sostenibilitat en el teu avantatge competitiu amb Envolta Energia. Desenvolupem plans adaptats a la nova CSRD per a empreses compromeses amb un futur verd i just. Destaca en transparència i responsabilitat corporativa. Parlem de la nova directiva europea que amplia la visió i amplifica la importància de la sostenibilitat i el seu equilibri amb el balanç econòmic.

Llegir més »