Aerotermia: L’alternativa sostenible i eficient per a enfrontar la crisi energètica

El preu de l’electricitat està pels núvols. El gasoil és car i per a res sostenible. El subministrament de gas està en dificultats. I l’energia fotovoltaica no és apta per a tots els casos. Hi ha alguna alternativa? Si. Es diu aerotermia i en Envolta Energia la coneixem a la perfecció.

La temperatura ambient. Aquí està el secret de la aerotermia. Aquesta temperatura ambient emmagatzema energia que es pot extreure i utilitzar per a escalfar o refredar qualsevol espai tancat.

El sistema, basat en els canvis d’estat, és alguna cosa complex des del punt de vista tècnic però els resultats poden ser espectaculars. Mitjançant una bomba de calor aerotèrmica situada en l’exterior de l’habitatge es captura l’energia d’una font natural, neta, gratuïta i inesgotable: l’aire Aquesta energia es trasllada a l’interior de l’edifici on una unitat escalfa l’aigua per a la calefacció i l’aigua corrent. Aquesta energia es trasllada a l’interior de l’edifici on una unitat escalfa l’aigua per a la calefacció i l’aigua corrent.

Molts avantatges i pocs inconvenients

La aerotermia compta amb nombrosos punts a favor:

  • És especialment eficient en climes suaus i amb pocs contrastos de temperatures, com els que tenim en el nostre entorn.
  • Pot suposar un estalvi molt important en costos energètics per a un habitatge mitjà (al voltant del 45%).
  • El seu impacte ambiental és molt baix, ja que aconsegueix mantenir els edificis calents produint una desena part de les emissions globals de CO.

Els inconvenients es redueixen a dos: el cost de la inversió inicial i l’espai requerit per a la instal·lació. Aquest sistema requereix d’unes instal·lacions una mica complexes i els costos poden arribar a duplicar els d’una caldera de gas tradicional. A més, s’ha de tenir l’espai necessari per a tota la instal·lació.

Tendència a l'alça

Segons les dades del sector, a la Unió Europea hi ha més de 15 milions de sistemes de aerotermia instal·lats, i el mercat creix a un ritme del 6%. Aquesta xifra no farà més que créixer una vegada Europa ha decidit prescindir del gas rus. Les primeres dades apunten que alguns proveïdors europeus ja han duplicat les vendes en la primera meitat de l’any en comparació amb 2021.

T'interessa?

En ENVOLTA ENERGIA som especialistes en enginyeria d’energies renovables i hem realitzat diversos projectes basats en la aerotermia. 

Si estàs planejant alguna promoció residencial d’obra nova o si tens espai i vols canviar el sistema de climatització de la teva casa o empresa, contacta amb nosaltres. 

T’ajudarem a contaminar menys i estalviar més.  

Articles relacionats

Sostenibilitat

Rehabilitació energètica: una oportunitat d’inversió rendible i sostenible

Descobreix com transformar la teva llar amb les últimes ajudes de la Unió Europea i Catalunya per a la rehabilitació sostenible. Aprofita les oportunitats d’incentius per instal·lar punts de càrrega, desenvolupar comunitats energètiques i millorar l’eficiència dels habitatges. Amb un enfocament en l’eficiència energètica i les energies renovables, la rehabilitació no només millora la vida quotidiana, sinó que també és una inversió rendible.

Llegir més »
aerotermia subvencions
Energia Solar

Aerotèrmia amb fotovoltaica: una combinació perfecte, sostenible i eficient

La transició cap a una economia sostenible i lliure fa que cada cop ens adaptem més a tenir solucions energètiques eficients i siguem més independents respecte a les energies fòssils convencionals. Segons dades de l’Unió Europea, la generació de calor suposa el 64% de les
necessitats energètiques al sector residencial. És a dir que bona part de les emissions generades es deuen a la forma en que s’escalfen els habitatges.

Llegir més »
biogas catalunya
Gasos renovables

Envolta publica guia divulgativa per a impulsar el Biogàs a Catalunya

El projecte té l’objectiu principal de apropar el sector a la ciutadania, i accelerar la transició cap a un model energètic centrat en residus orgànics del nostre territori. Després d’una feina exhaustiva de recerca sobre la situació actual del sector aquí i a altres països de Catalunya, s’ha elaborat una guia on es presenten casos d’èxit de plantes al territori, així com models d’èxit de països que han triomfat.

Llegir més »