Aerotermia: L’alternativa sostenible i eficient per a enfrontar la crisi energètica

El preu de l’electricitat està pels núvols. El gasoil és car i per a res sostenible. El subministrament de gas està en dificultats. I l’energia fotovoltaica no és apta per a tots els casos. Hi ha alguna alternativa? Si. Es diu aerotermia i en Envolta Energia la coneixem a la perfecció.

La temperatura ambient. Aquí està el secret de la aerotermia. Aquesta temperatura ambient emmagatzema energia que es pot extreure i utilitzar per a escalfar o refredar qualsevol espai tancat.

El sistema, basat en els canvis d’estat, és alguna cosa complex des del punt de vista tècnic però els resultats poden ser espectaculars. Mitjançant una bomba de calor aerotèrmica situada en l’exterior de l’habitatge es captura l’energia d’una font natural, neta, gratuïta i inesgotable: l’aire Aquesta energia es trasllada a l’interior de l’edifici on una unitat escalfa l’aigua per a la calefacció i l’aigua corrent. Aquesta energia es trasllada a l’interior de l’edifici on una unitat escalfa l’aigua per a la calefacció i l’aigua corrent.

Molts avantatges i pocs inconvenients

La aerotermia compta amb nombrosos punts a favor:

  • És especialment eficient en climes suaus i amb pocs contrastos de temperatures, com els que tenim en el nostre entorn.
  • Pot suposar un estalvi molt important en costos energètics per a un habitatge mitjà (al voltant del 45%).
  • El seu impacte ambiental és molt baix, ja que aconsegueix mantenir els edificis calents produint una desena part de les emissions globals de CO.

Els inconvenients es redueixen a dos: el cost de la inversió inicial i l’espai requerit per a la instal·lació. Aquest sistema requereix d’unes instal·lacions una mica complexes i els costos poden arribar a duplicar els d’una caldera de gas tradicional. A més, s’ha de tenir l’espai necessari per a tota la instal·lació.

Tendència a l'alça

Segons les dades del sector, a la Unió Europea hi ha més de 15 milions de sistemes de aerotermia instal·lats, i el mercat creix a un ritme del 6%. Aquesta xifra no farà més que créixer una vegada Europa ha decidit prescindir del gas rus. Les primeres dades apunten que alguns proveïdors europeus ja han duplicat les vendes en la primera meitat de l’any en comparació amb 2021.

T'interessa?

En ENVOLTA ENERGIA som especialistes en enginyeria d’energies renovables i hem realitzat diversos projectes basats en la aerotermia. 

Si estàs planejant alguna promoció residencial d’obra nova o si tens espai i vols canviar el sistema de climatització de la teva casa o empresa, contacta amb nosaltres. 

T’ajudarem a contaminar menys i estalviar més.  

Articles relacionats

Gasos renovables

Futur empresarial més sostenible : Petjada de carboni i nou reial decret

Empreses adapten-se a legislació ambiental, destacant canvis al Reial Decret 163/2014 sobre petjada de carboni. Les noves normes tenen un enfocament més rigurós en la sostenibilitat i amb més transparència. Les obligacions ampliades, entraran en vigor al gener de 2025 obligan a analitzar i publicar la petjada de CO₂ per empreses amb més de 250 empleats. Envolta Energia ofereix solucions per afrontar aquest canvi, fomentant una transició cap a un futur empresarial més verd i conscient.

Llegir més »
plaques solars barates
Energia Solar

Tancant amb èxit l’any: Envolta impulsa la descarbonització cap al futur

Envolta Energia celebra els èxits del 2023 en la descarbonització de l’energia mitjançant més de 50 projectes sostenibles, incloent instal·lacions fotovoltaiques i plantes de biogàs. Destaquen la instal·lació de 31 plantes solars, contribuint a la transició cap a energies renovables. La companyia expressa el seu compromís continu cap a la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic, desitjant a tots els stakeholders un pròsper 2024.

Llegir més »
Sostenibilidad y responsabilidad corporativa
Ajudes

Empreses i CSRD: El Camí Cap a un Futur Transparent i Sostenible

Converteix la sostenibilitat en el teu avantatge competitiu amb Envolta Energia. Desenvolupem plans adaptats a la nova CSRD per a empreses compromeses amb un futur verd i just. Destaca en transparència i responsabilitat corporativa. Parlem de la nova directiva europea que amplia la visió i amplifica la importància de la sostenibilitat i el seu equilibri amb el balanç econòmic.

Llegir més »