Transformant l’energia: Reflexions des de la primera Nit de la Bioenergia

Gràcies al Clúster Bioenergia Catalunya per a organitzar aquest acte de Bioenergia, el motor de la transformació ecològica. Des de Envolta Energia volem felicitar els ponents:

    • Alba Cabanyes, de SustainThinking, qui va aprofundir sobre les conseqüències actuals de la crisi climàtica, la nostra obligació com a societat d’afrontar-la, i la necessitat urgent de transició energètica de tots els sectors, ressaltant les oportunitats emergents cap a una economia circular.
    • Christoph Pfemeter, per a compartir una visió sobre el futur de la bioenergia a Europa i el paper clau que l’ús de bioenergia té per a la seguretat energètica del continent, proporcionant una font fiable i sostenible d’energia.
    • Xavier Marcet de Lead to Change per a inspirar sobre lideratge i innovació als empresaris. «Sense risc no hi ha innovació», i en el context de la sostenibilitat, és crucial actuar en el present i posar el futur a l’agenda, fins i tot quan estem ocupats.

La bioenergia té un paper fonamental en la transició energètica d’Europa, en la seguretat energètica i en la reducció d’emissions de carboni. Des de Envolta Energia, agraïm al Clúster Bioenergia Catalunya haver-nos convidat en aquest acte de lideratge empresarial i innovació per a afrontar els reptes actuals i crear un futur sostenible, i a la molt honorable Consellera d’acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà Roura, per a assumir aquest responsabilitat amb la bioenergia.

Articles relacionats

Sostenibilitat

Rehabilitació energètica: una oportunitat d’inversió rendible i sostenible

Descobreix com transformar la teva llar amb les últimes ajudes de la Unió Europea i Catalunya per a la rehabilitació sostenible. Aprofita les oportunitats d’incentius per instal·lar punts de càrrega, desenvolupar comunitats energètiques i millorar l’eficiència dels habitatges. Amb un enfocament en l’eficiència energètica i les energies renovables, la rehabilitació no només millora la vida quotidiana, sinó que també és una inversió rendible.

Llegir més »
aerotermia subvencions
Energia Solar

Aerotèrmia amb fotovoltaica: una combinació perfecte, sostenible i eficient

La transició cap a una economia sostenible i lliure fa que cada cop ens adaptem més a tenir solucions energètiques eficients i siguem més independents respecte a les energies fòssils convencionals. Segons dades de l’Unió Europea, la generació de calor suposa el 64% de les
necessitats energètiques al sector residencial. És a dir que bona part de les emissions generades es deuen a la forma en que s’escalfen els habitatges.

Llegir més »
biogas catalunya
Gasos renovables

Envolta publica guia divulgativa per a impulsar el Biogàs a Catalunya

El projecte té l’objectiu principal de apropar el sector a la ciutadania, i accelerar la transició cap a un model energètic centrat en residus orgànics del nostre territori. Després d’una feina exhaustiva de recerca sobre la situació actual del sector aquí i a altres països de Catalunya, s’ha elaborat una guia on es presenten casos d’èxit de plantes al territori, així com models d’èxit de països que han triomfat.

Llegir més »