Descarbonizar el sector ramader en la plana de VIC

Aquest matí, hem tingut l’oportunitat de participar en la Jornada tècnica #FIPORC23 :«El sector porcí. Oportunitats, amenaces o transicions» al Centre d’Innovació Gastronòmica Industrial | CINGI- Foodlab de Riudellots, per parlar el repte ambiental de la gestió dels purins i la seva revalorització amb plantes de biogàs.

Màrius Aguirre, coordinador de la Comissió de Biogàs del Clúster Bioenergia Catalunya, ha compartit les seves experiències de producció de Biogàs a Europa.

🌿 Dins el marc de la bioeconomia circular i sostenibilitat, la tecnologia del biogàs continua evolucionant i representa una gran oportunitat al sector ramader del territori català dins del context energètic actual. Els residus del sector ramader han de considerar-se com a recursos, per reduir emissions de gasos d’efecte hivernacle, disminuir la contaminació de nitrats en aigües i generar energia de manera més sostenible, entre altres beneficis ambientals. 

Articles relacionats

biogas catalunya
Gasos renovables

Envolta publica guia divulgativa per a impulsar el Biogàs a Catalunya

El projecte té l’objectiu principal de apropar el sector a la ciutadania, i accelerar la transició cap a un model energètic centrat en residus orgànics del nostre territori. Després d’una feina exhaustiva de recerca sobre la situació actual del sector aquí i a altres països de Catalunya, s’ha elaborat una guia on es presenten casos d’èxit de plantes al territori, així com models d’èxit de països que han triomfat.

Llegir més »
agenda 2030
Sostenibilitat

Agenda 2030: Reptes i oportunitats per la teva empresa seguint els ODS

L’Agenda 2030 representa una crida a l’acció per a totes les empreses. No esperis que el futur et segueixi. Actua ara i prepara’t per a aquest camí cap a la sostenibilitat. Troba un soci estratègic que et guiarà en aquest viatge, aprofitant les oportunitats i superant els desafiaments. Construïm junts un futur sostenible i exitós per a la teva empresa i per al planeta.

Llegir més »