Descarbonizar el sector ramader en la plana de VIC

Aquest matí, hem tingut l’oportunitat de participar en la Jornada tècnica #FIPORC23 :«El sector porcí. Oportunitats, amenaces o transicions» al Centre d’Innovació Gastronòmica Industrial | CINGI- Foodlab de Riudellots, per parlar el repte ambiental de la gestió dels purins i la seva revalorització amb plantes de biogàs.

Màrius Aguirre, coordinador de la Comissió de Biogàs del Clúster Bioenergia Catalunya, ha compartit les seves experiències de producció de Biogàs a Europa.

🌿 Dins el marc de la bioeconomia circular i sostenibilitat, la tecnologia del biogàs continua evolucionant i representa una gran oportunitat al sector ramader del territori català dins del context energètic actual. Els residus del sector ramader han de considerar-se com a recursos, per reduir emissions de gasos d’efecte hivernacle, disminuir la contaminació de nitrats en aigües i generar energia de manera més sostenible, entre altres beneficis ambientals. 

Articles relacionats

Gasos renovables

Futur empresarial més sostenible : Petjada de carboni i nou reial decret

Empreses adapten-se a legislació ambiental, destacant canvis al Reial Decret 163/2014 sobre petjada de carboni. Les noves normes tenen un enfocament més rigurós en la sostenibilitat i amb més transparència. Les obligacions ampliades, entraran en vigor al gener de 2025 obligan a analitzar i publicar la petjada de CO₂ per empreses amb més de 250 empleats. Envolta Energia ofereix solucions per afrontar aquest canvi, fomentant una transició cap a un futur empresarial més verd i conscient.

Llegir més »
plaques solars barates
Energia Solar

Tancant amb èxit l’any: Envolta impulsa la descarbonització cap al futur

Envolta Energia celebra els èxits del 2023 en la descarbonització de l’energia mitjançant més de 50 projectes sostenibles, incloent instal·lacions fotovoltaiques i plantes de biogàs. Destaquen la instal·lació de 31 plantes solars, contribuint a la transició cap a energies renovables. La companyia expressa el seu compromís continu cap a la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic, desitjant a tots els stakeholders un pròsper 2024.

Llegir més »
Sostenibilidad y responsabilidad corporativa
Ajudes

Empreses i CSRD: El Camí Cap a un Futur Transparent i Sostenible

Converteix la sostenibilitat en el teu avantatge competitiu amb Envolta Energia. Desenvolupem plans adaptats a la nova CSRD per a empreses compromeses amb un futur verd i just. Destaca en transparència i responsabilitat corporativa. Parlem de la nova directiva europea que amplia la visió i amplifica la importància de la sostenibilitat i el seu equilibri amb el balanç econòmic.

Llegir més »