Una gran oportunitat per plaques solars a les teulades de polígons al Vallès Oriental

Una notícia emocionant sacseja l’àmbit de les energies renovables en la regió del Vallès Oriental. Segons l’últim informe de l’Observatori de Polígons d’Activitat Econòmica (OPAE), demanat pel Consell Comarcal de la regió, les cobertes dels polígons d’activitat econòmica als municipis del Vallès Oriental tenen el potencial de generar fins a 313 milions de kWh d’energia neta anualment.

Aquest pas cap a la sostenibilitat no només reduirà la empremta de carboni de l’àmbit industrial, sinó que també oferirà una solució energètica amb visió de futur permetent estalvis i millor rendabilitat a les empreses.

El Vallès Oriental promou i impulsa les energies renovables per a un futur més sostenible

El Vallès Oriental està en la cresta d’una onada d’innovació en energies renovables. Amb una destacable proporció del 50,71% de les cobertes dels polígons d’activitat econòmica en els municipis de la nostra regió que compleixen amb els requisits òptims per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques, l’oportunitat de generar energia localment està a les nostres mans. Aquest no és només un pas cap a un futur més verd, sinó també una invitació a abraçar una nova era d’energia sostenible.

A més permetrà ser més independents dels combustibles fòssils i tenir millor rendibilitat financera en la teva empresa. 

El Vallès Oriental fomenta la vitalitat dels  Polígons d’Activitat Econòmica

El Consell Comarcal del Vallès Oriental està impulsant polítiques destinades a dinamitzar i promoure els Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) als municipis de la comarca des de l’Àrea de Desenvolupament Local. Aquests esforços tenen com a objectiu fonamental millorar aquests espais d’activitat econòmica específics i reforçar el teixit industrial de la comarca per atraure noves oportunitats econòmiques.

Dins d’aquesta iniciativa, es destaquen diverses accions que inclouen:

  • Portal PAE: informació detallada de les 4.000 empreses censades, elaboració de videos promocionals, per a consultar: poligons.vallesoriental.cat
  • Observatori Polígons d’Activitat Econòmica (OPAE): recopilació, organització i gestió de la informació relativa als PAE de l comarca.
  • Informes anuals:  anàlisi, evolució, informes monogràfics sobre diferents temàtiques que poden interessar: impostos, impactes, bones pràctiques, etc.
  • Dinamització per al desenvolupament industrial i promoció industrial, organització de jornades i networking.
  • Pla sectorial d’economia circular per a la transició cap a una indústria més sostenible a la comarca del Vallès Oriental.
  • Estudi del sector químic, per analitzar les necessitats, impactes i implicacions d’aquest tipus de sector dins i fora de la comarca
  • Assessorament energètic  per a empreses per impulsar les energies renovables en les teulades, com son les plaques fotovoltaiques.El 50% de les teulades dels polígons del Vallès Oriental són òptimes per instal·lar plaques solars

El Consell Comarcal ha elaborat un estudi per saber la potencialitat de les empreses per poder comptar amb energia renovable. Aquest 50% és la mitjana de tots els polígons de la comarca. Segons Vallès Visió: “Si ens fixem en el Baix Vallès, Montornès és un dels municipis amb més potencialitat, on el 58% de les teulades podrien acollir plaques. Una xifra més alta encara si ens fixem només en el polígon de Can Bosquerons de baix, on la xifra puja fins al 75%. El segueix Mollet, amb una mitjana del 56% de tots els polígons, tot i que el de Can Magarola té una potencialitat del 71%. A Martorelles, una mica menys de la meitat de sostre és apte, un 46%. Montmeló, en canvi, és un dels municipis amb menys potencialitat als seus polígons, on només són aptes el 26% de les teulades. Des del Consell Comarcal, però, també destaquen a l’estudi que es poden buscar alternatives a les teulades, d’un propietari privat, i fer servir altres espais per instal·lar plaques fotovoltaiques“.

Dades Reveladores:

  • Les dades compartides pel Consell Comarcal, basades en l’informe més recent de l’Observatori de Polígons d’Activitat Econòmica (OPAE), assenyalen una possibilitat fascinant. Mitjançant un exhaustiu estudi de dades cadastrals i orientacions solars, es projecta una potència pico mitjana de 107 kW.
  • Aquestes xifres no només són estadístiques, sinó una crida a aprofitar el poder del sol per alimentar el nostre futur. 🌞

 

Oportunitats que van més enllà de les cobertes

Amb una mirada creativa, les possibilitats s’amplien. A banda de les cobertes, superfícies com terrenys en desús, estacionaments infrautilitzats i espais vacants entre infraestructures viàries ofereixen un terreny fèrtil per a la producció d’energia renovable. Aquesta innovació no només canvia la forma en què produïm energia, sinó que també pot influir en com veiem el nostre entorn construït. Les possibilitats són il·limitades i emocionants. 🔆🌱

Superant reptes per a un futur sostenible

La transició cap a l'energia solar no està exempta de desafiaments. Des de la renovació de cobertes fins a acords amb propietats, hi ha obstacles a superar. Tot i així, les incentivacions fiscals i els fons de suport són passos positius en la direcció correcta. Una unió d'esforços és essencial per a afrontar aquesta transformació energètica crucial.

Un crític moment d’acció

Ja siguis un propietari d’empresa, un líder de comunitat o un ciutadà amb passió per un món més verd, ara és el moment d’actuar. Amb un futur que promet ser més nítid i més net, les possibilitats són evidents. Envolta Energia t’ofereix la mà per navegar a través d’aquest emocionant viatge cap a la sostenibilitat. Connecta amb nosaltres per explorar com podem unir forces i fer de la nostra regió un referent en la revolució de l’energia solar. ☀️🌍

T'interessa?

Contacta amb ENVOLTA ENERGIA i ens posarem de seguida a treballar en el teu projecte d’energia solar a la teulada!! 

Articles relacionats

Gasos renovables

Futur empresarial més sostenible : Petjada de carboni i nou reial decret

Empreses adapten-se a legislació ambiental, destacant canvis al Reial Decret 163/2014 sobre petjada de carboni. Les noves normes tenen un enfocament més rigurós en la sostenibilitat i amb més transparència. Les obligacions ampliades, entraran en vigor al gener de 2025 obligan a analitzar i publicar la petjada de CO₂ per empreses amb més de 250 empleats. Envolta Energia ofereix solucions per afrontar aquest canvi, fomentant una transició cap a un futur empresarial més verd i conscient.

Llegir més »
plaques solars barates
Energia Solar

Tancant amb èxit l’any: Envolta impulsa la descarbonització cap al futur

Envolta Energia celebra els èxits del 2023 en la descarbonització de l’energia mitjançant més de 50 projectes sostenibles, incloent instal·lacions fotovoltaiques i plantes de biogàs. Destaquen la instal·lació de 31 plantes solars, contribuint a la transició cap a energies renovables. La companyia expressa el seu compromís continu cap a la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic, desitjant a tots els stakeholders un pròsper 2024.

Llegir més »
Sostenibilidad y responsabilidad corporativa
Ajudes

Empreses i CSRD: El Camí Cap a un Futur Transparent i Sostenible

Converteix la sostenibilitat en el teu avantatge competitiu amb Envolta Energia. Desenvolupem plans adaptats a la nova CSRD per a empreses compromeses amb un futur verd i just. Destaca en transparència i responsabilitat corporativa. Parlem de la nova directiva europea que amplia la visió i amplifica la importància de la sostenibilitat i el seu equilibri amb el balanç econòmic.

Llegir més »