Un pas més cap a la sostenibilitat: Instal·lació fotovoltaica d’autoconsum en la depuradora de Castell d’Aro

Amb aquesta instal·lació, AGBAR reduirà l'emissió de CO₂ en 33.500kg cada any.

El mes de juny passat vam finalitzar l’emplaçament d’una planta de generació d’energia fotovoltaica per a autoconsum en la EDAR (Estació Depuradora d’Aigües Residuals) de Castell d’Aro. La instal·lació compta amb 206 plaques solars de 400W cadascuna, la qual cosa es tradueix en 82,4kW de potència. Gràcies a aquesta inversió es generaran 120MWh anuals que es destinaran a alimentar energèticament la planta. Tenint en compte un preu de l’electricitat mitjà de 0,2€ el kWh, el projecte li proporciona un estalvi al client de 24.000€ anuals, aproximadament. 

Es tracta d’un projecte clau en mà de Envolta Energia, per al qual s’ha realitzat l’enginyeria, la instal·lació, la posada en marxa i la legalització. Per al disseny de la planta s’han tingut en compte diversos aspectes com: els consums energètics anuals, l’orientació dels panells, la superfície disponible, la climatologia i la irradiació solar segons la ubicació.

Amb aquesta instal·lació, es reduiran les emissions de CO₂ en 33.500kg cada any, la qual cosa equival a gairebé 6 voltes a la terra amb cotxe. El projecte correspon al compromís d’AGBAR amb la sostenibilitat i és una clara aposta per la generació d’energia a partir de fonts pròpies. L’objectiu final és convertir les infraestructures en centres que generin recursos, per a així augmentar la sostenibilitat ambiental i aprofitar al màxim les seves capacitats.

Articles relacionats

Gasos renovables

Futur empresarial més sostenible : Petjada de carboni i nou reial decret

Empreses adapten-se a legislació ambiental, destacant canvis al Reial Decret 163/2014 sobre petjada de carboni. Les noves normes tenen un enfocament més rigurós en la sostenibilitat i amb més transparència. Les obligacions ampliades, entraran en vigor al gener de 2025 obligan a analitzar i publicar la petjada de CO₂ per empreses amb més de 250 empleats. Envolta Energia ofereix solucions per afrontar aquest canvi, fomentant una transició cap a un futur empresarial més verd i conscient.

Llegir més »
plaques solars barates
Energia Solar

Tancant amb èxit l’any: Envolta impulsa la descarbonització cap al futur

Envolta Energia celebra els èxits del 2023 en la descarbonització de l’energia mitjançant més de 50 projectes sostenibles, incloent instal·lacions fotovoltaiques i plantes de biogàs. Destaquen la instal·lació de 31 plantes solars, contribuint a la transició cap a energies renovables. La companyia expressa el seu compromís continu cap a la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic, desitjant a tots els stakeholders un pròsper 2024.

Llegir més »
Sostenibilidad y responsabilidad corporativa
Ajudes

Empreses i CSRD: El Camí Cap a un Futur Transparent i Sostenible

Converteix la sostenibilitat en el teu avantatge competitiu amb Envolta Energia. Desenvolupem plans adaptats a la nova CSRD per a empreses compromeses amb un futur verd i just. Destaca en transparència i responsabilitat corporativa. Parlem de la nova directiva europea que amplia la visió i amplifica la importància de la sostenibilitat i el seu equilibri amb el balanç econòmic.

Llegir més »