Un pas més cap a la sostenibilitat: Instal·lació fotovoltaica d’autoconsum en la depuradora de Castell d’Aro

Amb aquesta instal·lació, AGBAR reduirà l'emissió de CO₂ en 33.500kg cada any.

El mes de juny passat vam finalitzar l’emplaçament d’una planta de generació d’energia fotovoltaica per a autoconsum en la EDAR (Estació Depuradora d’Aigües Residuals) de Castell d’Aro. La instal·lació compta amb 206 plaques solars de 400W cadascuna, la qual cosa es tradueix en 82,4kW de potència. Gràcies a aquesta inversió es generaran 120MWh anuals que es destinaran a alimentar energèticament la planta. Tenint en compte un preu de l’electricitat mitjà de 0,2€ el kWh, el projecte li proporciona un estalvi al client de 24.000€ anuals, aproximadament. 

Es tracta d’un projecte clau en mà de Envolta Energia, per al qual s’ha realitzat l’enginyeria, la instal·lació, la posada en marxa i la legalització. Per al disseny de la planta s’han tingut en compte diversos aspectes com: els consums energètics anuals, l’orientació dels panells, la superfície disponible, la climatologia i la irradiació solar segons la ubicació.

Amb aquesta instal·lació, es reduiran les emissions de CO₂ en 33.500kg cada any, la qual cosa equival a gairebé 6 voltes a la terra amb cotxe. El projecte correspon al compromís d’AGBAR amb la sostenibilitat i és una clara aposta per la generació d’energia a partir de fonts pròpies. L’objectiu final és convertir les infraestructures en centres que generin recursos, per a així augmentar la sostenibilitat ambiental i aprofitar al màxim les seves capacitats.

Articles relacionats

biogas catalunya
Gasos renovables

Envolta publica guia divulgativa per a impulsar el Biogàs a Catalunya

El projecte té l’objectiu principal de apropar el sector a la ciutadania, i accelerar la transició cap a un model energètic centrat en residus orgànics del nostre territori. Després d’una feina exhaustiva de recerca sobre la situació actual del sector aquí i a altres països de Catalunya, s’ha elaborat una guia on es presenten casos d’èxit de plantes al territori, així com models d’èxit de països que han triomfat.

Llegir més »
agenda 2030
Sostenibilitat

Agenda 2030: Reptes i oportunitats per la teva empresa seguint els ODS

L’Agenda 2030 representa una crida a l’acció per a totes les empreses. No esperis que el futur et segueixi. Actua ara i prepara’t per a aquest camí cap a la sostenibilitat. Troba un soci estratègic que et guiarà en aquest viatge, aprofitant les oportunitats i superant els desafiaments. Construïm junts un futur sostenible i exitós per a la teva empresa i per al planeta.

Llegir més »