La inversió en energia solar superarà per primera vegada la inversió en producció de petroli

☀ HAvui celebrem que el International Energy Agency (IEA) ha publicat que el 2023 la inversió en energia solar superarà per primera vegada la inversió en producció de petroli. Es preveu que la inversió global en energies netes (és a dir, de baixes emissions de CO₂) superarà els 1,59 bilions d’euros enguany.

Aquest canvi reflecteix la tendència cap a fonts d’energia més sostenibles i té implicacions positives en l’àmbit econòmic i social. La reducció de costos i la consciència sobre el canvi climàtic impulsen el creixement de l’energia solar. L’energia solar és un component clau en el pilar estratègic de sostenibilitat de les empreses d’avui i del futur. Des de Envolta Energia acompanyem a empreses en aquesta trajectòria cap a la descarbonització, oferint des de la consultoria a projectes clau en mà.

Articles relacionats

Sostenibilitat

Rehabilitació energètica: una oportunitat d’inversió rendible i sostenible

Descobreix com transformar la teva llar amb les últimes ajudes de la Unió Europea i Catalunya per a la rehabilitació sostenible. Aprofita les oportunitats d’incentius per instal·lar punts de càrrega, desenvolupar comunitats energètiques i millorar l’eficiència dels habitatges. Amb un enfocament en l’eficiència energètica i les energies renovables, la rehabilitació no només millora la vida quotidiana, sinó que també és una inversió rendible.

Llegir més »
aerotermia subvencions
Energia Solar

Aerotèrmia amb fotovoltaica: una combinació perfecte, sostenible i eficient

La transició cap a una economia sostenible i lliure fa que cada cop ens adaptem més a tenir solucions energètiques eficients i siguem més independents respecte a les energies fòssils convencionals. Segons dades de l’Unió Europea, la generació de calor suposa el 64% de les
necessitats energètiques al sector residencial. És a dir que bona part de les emissions generades es deuen a la forma en que s’escalfen els habitatges.

Llegir més »
biogas catalunya
Gasos renovables

Envolta publica guia divulgativa per a impulsar el Biogàs a Catalunya

El projecte té l’objectiu principal de apropar el sector a la ciutadania, i accelerar la transició cap a un model energètic centrat en residus orgànics del nostre territori. Després d’una feina exhaustiva de recerca sobre la situació actual del sector aquí i a altres països de Catalunya, s’ha elaborat una guia on es presenten casos d’èxit de plantes al territori, així com models d’èxit de països que han triomfat.

Llegir més »