Innovant en el turisme sostenible amb instal·lacions fotovoltaiques

Avui volem parlar-vos de les instal·lacions fotovoltaiques realitzades en col·laboració amb Bypillow, una pionera cadena hotelera del concepte Lowcost chic. Aquesta empresa d’allotjaments tenen hotels i hostals presents en 8 ciutats de tot el territori, entre elles Barcelona, Bilbao, Madrid i Sevilla. Estan creant una nova forma d’allotjament a través de la tecnologia, el disseny chic i el respecte al medi ambient, seguint una tendència global de Smart Living. El client ha confiat en Envolta Energia per a executar diferents projectes fotovoltaics en les cobertes dels seus edificis turístics.

Aquesta estratègia dona passo ferma cap a la reducció de l’empremta de carboni i l’ús de fonts d’energia més netes. A més l’energia solar proporciona beneficis econòmic a llarg termini. Amb la seva pròpia generació d’electricitat, Bypillow aprecio reduir costos operatius d’electricitat, alliberant recursos per altres inversions i millorant la seva competitivitat en el mercat.

Des d’inicis d’any, ja s’han inaugurat dues instal·lacions a Catalunya, dos més estan en tramitació i execució a Madrid, i altres aniran avançant consecutivament. L’equip de Envolta Energia ha acompanyat a Bypillow durant totes les etapes d’enginyeria, tramitació i execució: disseny del sistema fotovoltaic, estudi de viabilitat, permisos amb els ajuntaments, elaboració de la instal·lació fotovoltaïca i posada en marxa, així com també legalització de la planta, la compensació d’excedents, entre altres.

A continuació, us presentem alguns dels projectes més avançats, on es preveu entre 2mil i 4mil € d’estalvi anual, i una reducció de gasos d’efecte d’hivernacle aproximada de 1700 kg de C02eq anuals en cada hotel :

 • Erba bypillow C/Ultònia 1, Girona – 12 panells de 410 Wp – 4,920 kWp
 • House bypillow C/Rubio i Ors 3, Barcelona – 10 panells de 415 Wp – 4,15 kWp
 • Velázquez bypillow C/Velázquez 45, Madrid – 30 panells de 550 Wp – 16,5 kWp
 • Entre altres que es realizaràn a continuació…

Beneficis de les instal·lacions fotovoltaiques en el sector del turisme.

  1. Projecte rendible. Augmentar el rendiment econòmic estalviant mensualment en la factura d’electricitat. El pic de consum d’electricitat d’un hotel es produeix durant les hores de sol, la qual cosa contribueix a augmentar la instal·lació.

  2. Radiació solar. La temporada alta de turisme coincideix amb l’altura de radiació solar equivalent (estiu) i la instal·lació genera més electricitat precisament quan hi ha més turistes.

  3. Competitivitat. El turisme sostenible i la consciència ambiental estan a l’alça, molts clients estan interessats en serveis o productes que siguin respectuosos amb el medi ambient. Els panells solars creen una percepció i imatge de marca positiva per als viatgers.

  4. Descarbonització. Bypillow redueix les seves emissions de CO₂ amb la instal·lació fotovoltaica, aproximadament 1.714 kg de CO2eq anuals en cada hotel. Realitzant una instal·lació d’energia renovable promou el respecte al medi ambient.

  5. Fàcil instal·lació. Per a dur a terme una instal·lació en un hotel, hostal o càmping només fan falta uns pocs dies i la major part del treball es fa en la teulada, cosa que significa que no han de tancar activitats.

Aquesta iniciativa de Bypillow no sols té un impacte positiu en l’entorn natural, sinó que també inspira altres empreses del sector hoteler a seguir el seu exemple. És un recordatori que la sostenibilitat i el desenvolupament econòmic poden anar de la mà, creant un futur millor per a tothom.

Articles relacionats

Gasos renovables

Futur empresarial més sostenible : Petjada de carboni i nou reial decret

Empreses adapten-se a legislació ambiental, destacant canvis al Reial Decret 163/2014 sobre petjada de carboni. Les noves normes tenen un enfocament més rigurós en la sostenibilitat i amb més transparència. Les obligacions ampliades, entraran en vigor al gener de 2025 obligan a analitzar i publicar la petjada de CO₂ per empreses amb més de 250 empleats. Envolta Energia ofereix solucions per afrontar aquest canvi, fomentant una transició cap a un futur empresarial més verd i conscient.

Llegir més »
plaques solars barates
Energia Solar

Tancant amb èxit l’any: Envolta impulsa la descarbonització cap al futur

Envolta Energia celebra els èxits del 2023 en la descarbonització de l’energia mitjançant més de 50 projectes sostenibles, incloent instal·lacions fotovoltaiques i plantes de biogàs. Destaquen la instal·lació de 31 plantes solars, contribuint a la transició cap a energies renovables. La companyia expressa el seu compromís continu cap a la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic, desitjant a tots els stakeholders un pròsper 2024.

Llegir més »
Sostenibilidad y responsabilidad corporativa
Ajudes

Empreses i CSRD: El Camí Cap a un Futur Transparent i Sostenible

Converteix la sostenibilitat en el teu avantatge competitiu amb Envolta Energia. Desenvolupem plans adaptats a la nova CSRD per a empreses compromeses amb un futur verd i just. Destaca en transparència i responsabilitat corporativa. Parlem de la nova directiva europea que amplia la visió i amplifica la importància de la sostenibilitat i el seu equilibri amb el balanç econòmic.

Llegir més »