Ajudes per a projectes d’eficiència energètica i economia circular a empreses turístiques

Si ets propietari d’un hotel, pensió, establiment de turisme rural, alberg turístic o apartament turístic, aquesta és la teva oportunitat d’adoptar mesures que redueixin el consum d’energia, implementar sistemes de gestió energètica d’última generació i aprofitar tecnologies més eficients, al mateix temps que fomentes l’ús d’energies renovables en les teves instal·lacions. Des de Envolta Energia, t’acostem els detalls. 

🤔 De què es tracten?

Aquestes ajudes, derivades dels Fons Next Generation i impulsades pel Departament d’Empresa i Treball, et brinden l’oportunitat d’obtenir subvencions per a dur a terme una àmplia gamma d’actuacions.

⛺️ Quin tipus d'actuacions pots dur a terme?

  • Millora de l’eficiència energètica de l’envolupant tèrmica: Tant solucions constructives convencionals (façanes, cobertes, etc.) com no convencionals (murs trombe, parietodinámicos, hivernacles adossats, entre altres) seran objecte d’actuació per a maximitzar l’eficiència energètica dels teus edificis. Deduïble fins a 50% del cost
  • Millora de l’eficiència energètica i ús d’energies renovables en les instal·lacions tèrmiques: Podràs substituir fonts d’energia convencionals per energia solar tèrmica, geotèrmica o biomassa. Respecte a calefacció o refrigeració, inclou tecnologies com la aerotermia, hidrotermia, ventilació natural i refredament gratuït. Finalment, subsistemes de distribució, regulació, control i emissió. Deduïble fins a un 40% del cost
  • Millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions d’il·luminació: La il·luminació és un aspecte clau en qualsevol establiment turístic. Amb aquestes subvencions, podràs millorar la il·luminació interior de les zones comunes dels teus edificis, creant espais acollidors i eficients. Deduïble fins a un 20% del cost

♻️ Ajudes addicionals

Podràs optar a una ajuda addicional de fins al 25% si combines diferents tipologies d’actuació en un mateix edifici, o bé, un 15% si obtens un increment de dues lletres en la qualificació energètica.

🌞 Compatibilitat amb altres ajudes

Aquestes subvencions són compatibles amb qualsevol altra ajuda que puguis obtenir, sempre que no cobreixin els mateixos costos.

💰Quins costos pots deduir?

Es consideren elegibles els costos de gestió, honoraris professionals, redacció de projectes, informes tècnics, certificats i altres despeses generals similars.

⏳Terminis

Des del 17 de gener de 2023, fins al 31 de desembre de 2024.

Des de Envolta Energia, t’acompanyem en tota la gestió de la subvenció. No perdis l’oportunitat de millorar l’eficiència energètica de les teves instal·lacions i marcar la diferència en el sector turístic.

Per a obtenir més informació i presentar la teva sol·licitud de manera telemàtica, visita el següent enllaç: https://bit.ly/3hiipua

Articles relacionats

Gasos renovables

Futur empresarial més sostenible : Petjada de carboni i nou reial decret

Empreses adapten-se a legislació ambiental, destacant canvis al Reial Decret 163/2014 sobre petjada de carboni. Les noves normes tenen un enfocament més rigurós en la sostenibilitat i amb més transparència. Les obligacions ampliades, entraran en vigor al gener de 2025 obligan a analitzar i publicar la petjada de CO₂ per empreses amb més de 250 empleats. Envolta Energia ofereix solucions per afrontar aquest canvi, fomentant una transició cap a un futur empresarial més verd i conscient.

Llegir més »
plaques solars barates
Energia Solar

Tancant amb èxit l’any: Envolta impulsa la descarbonització cap al futur

Envolta Energia celebra els èxits del 2023 en la descarbonització de l’energia mitjançant més de 50 projectes sostenibles, incloent instal·lacions fotovoltaiques i plantes de biogàs. Destaquen la instal·lació de 31 plantes solars, contribuint a la transició cap a energies renovables. La companyia expressa el seu compromís continu cap a la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic, desitjant a tots els stakeholders un pròsper 2024.

Llegir més »
Sostenibilidad y responsabilidad corporativa
Ajudes

Empreses i CSRD: El Camí Cap a un Futur Transparent i Sostenible

Converteix la sostenibilitat en el teu avantatge competitiu amb Envolta Energia. Desenvolupem plans adaptats a la nova CSRD per a empreses compromeses amb un futur verd i just. Destaca en transparència i responsabilitat corporativa. Parlem de la nova directiva europea que amplia la visió i amplifica la importància de la sostenibilitat i el seu equilibri amb el balanç econòmic.

Llegir més »