Ajudes per a projectes d’eficiència energètica i economia circular a empreses turístiques

Si ets propietari d’un hotel, pensió, establiment de turisme rural, alberg turístic o apartament turístic, aquesta és la teva oportunitat d’adoptar mesures que redueixin el consum d’energia, implementar sistemes de gestió energètica d’última generació i aprofitar tecnologies més eficients, al mateix temps que fomentes l’ús d’energies renovables en les teves instal·lacions. Des de Envolta Energia, t’acostem els detalls. 

🤔 De què es tracten?

Aquestes ajudes, derivades dels Fons Next Generation i impulsades pel Departament d’Empresa i Treball, et brinden l’oportunitat d’obtenir subvencions per a dur a terme una àmplia gamma d’actuacions.

⛺️ Quin tipus d'actuacions pots dur a terme?

  • Millora de l’eficiència energètica de l’envolupant tèrmica: Tant solucions constructives convencionals (façanes, cobertes, etc.) com no convencionals (murs trombe, parietodinámicos, hivernacles adossats, entre altres) seran objecte d’actuació per a maximitzar l’eficiència energètica dels teus edificis. Deduïble fins a 50% del cost
  • Millora de l’eficiència energètica i ús d’energies renovables en les instal·lacions tèrmiques: Podràs substituir fonts d’energia convencionals per energia solar tèrmica, geotèrmica o biomassa. Respecte a calefacció o refrigeració, inclou tecnologies com la aerotermia, hidrotermia, ventilació natural i refredament gratuït. Finalment, subsistemes de distribució, regulació, control i emissió. Deduïble fins a un 40% del cost
  • Millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions d’il·luminació: La il·luminació és un aspecte clau en qualsevol establiment turístic. Amb aquestes subvencions, podràs millorar la il·luminació interior de les zones comunes dels teus edificis, creant espais acollidors i eficients. Deduïble fins a un 20% del cost

♻️ Ajudes addicionals

Podràs optar a una ajuda addicional de fins al 25% si combines diferents tipologies d’actuació en un mateix edifici, o bé, un 15% si obtens un increment de dues lletres en la qualificació energètica.

🌞 Compatibilitat amb altres ajudes

Aquestes subvencions són compatibles amb qualsevol altra ajuda que puguis obtenir, sempre que no cobreixin els mateixos costos.

💰Quins costos pots deduir?

Es consideren elegibles els costos de gestió, honoraris professionals, redacció de projectes, informes tècnics, certificats i altres despeses generals similars.

⏳Terminis

Des del 17 de gener de 2023, fins al 31 de desembre de 2024.

Des de Envolta Energia, t’acompanyem en tota la gestió de la subvenció. No perdis l’oportunitat de millorar l’eficiència energètica de les teves instal·lacions i marcar la diferència en el sector turístic.

Per a obtenir més informació i presentar la teva sol·licitud de manera telemàtica, visita el següent enllaç: https://bit.ly/3hiipua

Articles relacionats

biogas catalunya
Gasos renovables

Envolta publica guia divulgativa per a impulsar el Biogàs a Catalunya

El projecte té l’objectiu principal de apropar el sector a la ciutadania, i accelerar la transició cap a un model energètic centrat en residus orgànics del nostre territori. Després d’una feina exhaustiva de recerca sobre la situació actual del sector aquí i a altres països de Catalunya, s’ha elaborat una guia on es presenten casos d’èxit de plantes al territori, així com models d’èxit de països que han triomfat.

Llegir més »
agenda 2030
Sostenibilitat

Agenda 2030: Reptes i oportunitats per la teva empresa seguint els ODS

L’Agenda 2030 representa una crida a l’acció per a totes les empreses. No esperis que el futur et segueixi. Actua ara i prepara’t per a aquest camí cap a la sostenibilitat. Troba un soci estratègic que et guiarà en aquest viatge, aprofitant les oportunitats i superant els desafiaments. Construïm junts un futur sostenible i exitós per a la teva empresa i per al planeta.

Llegir més »