27 gener 2022

Un pas més cap a la sostenibilitat: Instal·lació fotovoltaica d'autoconsum a la depuradora de Castell d'Aro

Amb aquesta instal·lació, AGBAR reduirà l’emissió de CO2 en 33.500kg cada any.

El passat mes de juny vam finalitzar l’emplaçament d’una planta de generació d’energia fotovoltaica per a autoconsum a la EDAR (Estació Depuradora d’Aigües Residuals) de Castell d’Aro. La instal·lació compta amb 206 plaques solars de 400W cadascuna, la qual cosa es tradueix en 82,4kW de potència. Gràcies a aquesta inversió, es generaran 120MWh anuals que es destinaran a alimentar energèticament la planta. Tenint en compte un preu de l’electricitat mig de 0,2€ el kWh, el projecte produeix un estalvi al client de 24.000€ anuals, aproximadament.

Es tracta d’un projecte clau en mà d’Envolta Energia, pel qual s’ha realitzat l’enginyeria, la instal·lació, la posada en marxa i la legalització. Pel disseny de la planta s’han tingut en compte diversos aspectes com: els consums energètics anuals, l’orientació dels panells, la superfície disponible, la climatologia i la irradiació solar segons la ubicació.

Amb aquesta instal·lació, es reduiran les emissions de CO2 en 33.500kg cada any, la qual cosa equival a gairebé 6 voltes a la terra en cotxe. El projecte correspon al compromís d’AGBAR amb la sostenibilitat i és una clara aposta per la generació d’energia a partir de fonts pròpies. L’objectiu final es convertir les infraestructures en centres que generin recursos, per així augmentar la sostenibilitat ambiental i aprofitar al màxim les seves capacitats.

Contacta'ns

info@envoltaenergia.com
chevron-down-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram