26 novembre 2021

Subvencions Next Generation EU

Arriben les subvencions per a autoconsum fotovoltaic i emmagatzematge, la qual cosa no deixa d’evidenciar que ens trobem en condicions immillorables per començar a estalviar consumint la nostra pròpia energia.

Fins quant pot ascendir la meva subvenció?

El percentatge de la inversió que serà subvencionable dependrà de si ets una persona particular, administració pública o fundació o bé una empresa, així com del tipus d’instal·lació que es realitzi. Si ets una empresa, se t’assignarà un percentatge sobre la inversió inicial que s’hagi realitzat. D’altra banda, si ets un particular o una administració pública, hi haurà un percentatge fix que serà subvencionable.

En el cas de l’energia fotovoltaica, per una empresa gran les ajudes seran del 15%, mentre que per una PIME petita o instal·lació de menys de 10kW, es podrà obtenir una ajuda de fins al 45%. En el cas de l’emmagatzematge, una empresa gran podrà obtenir una subvenció del 45%, mentre que un particular podrà accedir a un 70%. Et posem un exemple:

  • Una instal·lació de 10 panells (4kW de potència) costa aproximadament 8.000€ amb l’IVA inclòs. La subvenció directa pot ser de 2.400€ i, a més, si resideixes en un municipi de menys de 5.000 habitants, et correspondrien 222€ més.
  • Una instal·lació industrial de 245 panells (100W de potència) costa aproximadament 75.000€. Segons la mida de la teva empresa, la subvenció directa pot cobrir entre el 15% i el 40%, és a dir, fins a 30.000€.

Addicionalment (i per tots dos casos) molts municipis ofereixen bonificacions en l'IBI que poden significar encara més estalvis, els ajuts poden cobrir fins el 50% de la teva instal·lació!

D'altra banda, les subvencions cobreixen també l'emmagatzematge (bateries elèctriques) en una instal·lació domèstica. Aquestes ajudes poden arribar a cobrir el 70% del cost de la bateria. Aprofitant les subvencions, la teva casa pot disposar de la tecnologia més puntera i sostenible a un cost molt reduït. A continuació, et mostrem un petit resum dels percentatges subvencionables en cada cas:

Pel que fa a les actuacions en climatització amb renovables, la subvenció dependrà de la tecnologia que s'utilitzi. En aquest sentit, la biomassa seria subvencionable un 40% i la geotèrmia un 70%. A més, si ets una administració pública propietària d'edificis residencials, podràs gaudir d'un 70% de subvenció pel que fa a la inversió inicial.

Com puc beneficiar-me?

Aquestes ajudes contribueixen enormement a reduir el període d’amortització de la instal·lació. A banda d’aquest fons europeu, existeix un gran ventall disponible d’altres ajudes, bonificacions, deduccions i subvencions:

  1. Bonificacions relacionades amb l’Impost sobre Béns Immobles (IBI)
  2. Deduccions fiscals sobre l’impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF).
  3. Subvencions autonòmiques.

Amb el preu de la llum batent rècords i la nova tarifa elèctrica, aquestes ajudes son una oportunitat única per beneficiar-te al màxim de l’autoconsum.

Si vols obtenir més informació sobre com accedir a les ajudes, com portar a terme els tràmits necessaris o qualsevol altre aspecte, no dubtis en contactar amb nosaltres.

 A Envolta Energia estem al dia de tot el que té a veure amb autoconsum fotovoltaic, de manera que puguem oferir-te la informació més actualitzada perquè puguis estalviar amb energia renovable. T’oferirem una atenció personalitzada durant tot el procés, posant el nostre coneixement tècnic al teu servei, tot estudiant el teu cas concret amb l’objectiu que la teva instal·lació sigui el més rendible possible. Ara més que mai és el moment!

Contacta'ns

info@envoltaenergia.com
chevron-down-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram