19 gener 2022

Pujada del preu de la llum: Com puc fer-li front?

Aquest dilluns l’electricitat ha tornat a superar els 215 euros per megawatt hora. En concret, ha pujat un 82’2% amb respecte el passat diumenge. Es més, si tirem la vista enrere un any, veiem que l’electricitat s’ha encarit en un 227’8% ja que, el 10 de gener del 2021, el preu per megawatt hora era de 66’27€.

Però, quin és el motiu d’aquesta pujada? Entre els més importants trobem l’encariment del preu del gas, que s’ha multiplicat per 5 en un any i no para d’augmentar. Aquest encariment és fruit de l’increment de la demanda a mesura que els països reactivaven les seves economies després dels confinaments per la pandèmia i també a causa de retards en el manteniment i menys inversions que suposen problemes en el costat de l’oferta.

D’altra banda, quina relació té el preu del gas amb el de l’electricitat? És senzill, més d’una quinta part de l’electricitat europea procedeix del gas natural.


Preu mig final anual de l'electricitat a Espanya de 2010 a 2021 (en euros per megawatt-hora) Font: Statista

Autoconsum com a solució

Arribats a aquest punt es planteja una única pregunta: com puc fer front a aquest encariment del preu de l’electricitat? A Envolta Energia oferim diverses solucions que t’ajudaran a reduir el cost de la teva factura elèctrica:

  • Dur a terme una auditoria energètica
  • Realitzar una instal·lació fotovoltaica per la teva llar / empresa
  • Desenvolupar una comunitat energètica
  • ... I moltes més!

Amb el preu de la llum batent rècords i la nova tarifa elèctrica, l'autoconsum és una oportunitat única per reduir al màxim els teus costos. Ara que ja saps com aconseguir estalviar en la teva factura elèctrica, a què estàs esperant?

Contacta'ns

info@envoltaenergia.com
chevron-down-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram